Modules 1 & 2: Beperkt en Algemeen stuurbrevet + Jachtman oktober 2022/maart 2023

Module 1 & 2: Algemeen Stuurbrevet & Yachtman:  AS & YM dekt de leerstof voor de theorie examen van de beperkt, Algemeen en Yachtman stuurbrevetten (Avond 1 tem 27)

De cursus begint op donderdag 20 oktober 2022 om 20u00 in het Raadzaal van de Brussels Royal Yacht Club.

Programma aangepast aan de nieuwe pleziervaartwetgeving.

Meer informatie hier, CURSUSROOSTER

COVID maatregelen :

Tijdens de lessen worden alle voorzorgsmaatregelen (sociale afstand, het dragen van een masker, gel… ) in acht genomen.

Door mogelijke veranderingen in de richtlijnen van de overheid zou het kunnen dat de curssussen echter online worden gegeven.

 340,00

Availability: 38 en stock

ALGEMEEN STUURBREVET & YACHTMAN

Winter sessie 2022-23, aangepast volgens de laatste pleziervaartwetgeving

Sinds enkele jaren organiseert de navigatieschool van de Brussels Royal Yacht Club: de ‘Brussels Sailing Academy‘, met succes opleidingen in het Nederlands om een brevet te behalen .

Deze cursus wordt modulair opgebouwd : de eerste 17 sessies behandelen de leerstof voor het algemeen stuurbrevet, gevolgd door 10 yachtman sessies (de sessies ‘MOTOREN & ETIQUETTE’ en ‘marine EHBO’  zijn gemeenschappelijk). Deze opbouw sluit perfect aan op de huidige examens georganiseerd door de overheid ‘FOD Mobiliteit en Vervoer – DG Scheepvaart’.

De cursisten kunnen zich inschrijven voor :

  • De opleiding Algemeen Stuurbrevet alleen (17 AS sessies),

  • De opleiding Yachtman alleen (10 YM sessies). In dit geval dient men in het bezit te zijn van een Algemeen Stuurbrevet alvorens met deze opleiding te starten,

  • De gecombineerde opleiding Algemeen Stuurbrevet en Yachtman (27 sessies, MOTOREN, ETIQUETTE & EHBO zijn gemeenschappelijk).

 De leerstof omvat : kaartpassen, diepteberekeningen, navigatieoefeningen, reglementen, meteo, motoren, veiligheid, vaartuig, instrumenten, marine EHBO, manoeuvers, elektronische navigatie, communicatie enz.

Meer informatie, klik hier: Cursusrooster

Deze leerstof wordt uitgebreid beschreven in het naslagwerk LEIDRAAD VOOR DE YACHTMAN dat als referentie gebruikt wordt tijdens de cursus.

Module 1        : AS sessies 1 tem 17
Module 2        : YM sessies 16 tem 27
Module 1 & 2 : AS+YM sessies 1 tem 27

AS  dekt de leerstof voor het theoretisch examen van zowel het beperkt als het Algemeen Stuurbrevet.
YM dekt de leerstof voor het theoretisch examen van het Yachtmanbrevet.

De examens worden georganiseerd door de FOD Mobiliteit & Vervoer, afdeling Scheepvaart.

Het Algemeen stuurbrevet en het Yachtmanbrevet geven beide toegang tot het  ICC (International Certificate for operators of pleasure Craft) dat internationaal erkend wordt in de meeste Europese landen.

Het cursus pakket en bijkomende documentatie

Dit pakket bevat het handboek ‘Leidraad voor de Yachtman’, documenten, kaarten en de specifieke benodigheden aangepast aan elke les. Dit pakket kan bij inschrijving online besteld worden of via ons secretariaat.

Eenmaal ingeschreven, hebt u toegang gedurende het hele academisch jaar, tot alle  bijkomende informatie, documenten en oefeningen die door uw lesgevers gepost worden in het kader van hun cursussen. Deze documentatie is na inschrijving toegankelijk via een specifieke login op de BRYC website onder de rubriek ‘Bijkomend cursusmateriaal’.

Ons aanbod van praktische opleidingen

Om te leren varen, is er niets beter dan praktische ervaring. BRYC biedt U dan ook, een waaier van praktische opleidingen en activiteiten om U te helpen uw eerste “vaarstappen” te zetten of uw vaar technieken te verbeteren en ervaring op te bouwen op een boot in binnenlandsewateren en op zee.

Scroll to Top